Subsidie aanvragen


Subsidie voor warmtepompen ook voor 2020 is er een subsidiepot beschikbaar van 100 miljoen euro, het verkrijgen van subside kan heel eenvoudig, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet, nieuwbouwhuizen kunnen helaas in 2020 geen subsidie meer aanvragen, echter voor bestaande panden woningen kan dit namelijk wel.

Wat is er gewijzigd per 1 januari 2020

  • De subsidie op pelletkachels en biomassaketels vervalt.
  • De subsidie vervalt voor apparaten die worden geplaatst in bouwwerken waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd na 30 juni 2018.
  • Het subsidiebedrag verandert voor kleine warmtepompen die worden gebruikt voor de verwarming van tapwater, zoals warmtepompboilers.

Let op
Uitsluitend voor particulieren geldt een overgangsbepaling voor pelletkachels en biomassaketels die al in 2019 zijn aangeschaft en geïnstalleerd. Ook geldt voor hen een overgangsbepaling voor warmtepompen en zonneboilers die al in 2019 zijn aangeschaft voor de eigen woning waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd.

Hoe vraagt u subsidie aan

U kunt door het onderstaand document te downloaden kunt u zien wat de RVO allemaal van u nodig heeft, belangrijk is dat u inlogt op deze site en houd ook uw DigiD-code bij de hand met deze DigiD code kunt u veilig subsidie aanvragen.

Document aanvragen subsidie
Apparatenlijst Warmtepompen 2020 
Image

Benieuwd naar de duurzame oplossingen van One Solution Holland?