Prestigieus project verduurzamen appartementencomplex “De Bankier” in Tilburg

In Nieuws by One Solution Holland

Wat is nou de meest optimale duurzame energievoorziening voor het 76 meter hoge appartementencomplex ‘De Bankier’ in Tilburg om het te laten voldoen aan de milieudoelstellingen van de overheid? In opdracht van projectontwikkelaar Novaform / CRA Vastgoed zorgen wij voor een gedegen plan en voor de uitvoering hiervan. Wij houden wel van een mooie uitdaging!

Zo zal het wooncomfort van de bewoners van de 120 appartementen worden vergroot en de energielasten verlaagd door de appartementen te voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Ook worden er in de parkgarage voldoende laadpalen gerealiseerd voor elektrische auto’s.

De duurzame energievoorziening voor de levering van warmte, koeling en warmtapwaterbereiding worden volledig door ons geëngineerd en zorgen wij voor het 2D en 3D (BIM) tekenwerk. In samenwerking met IF Technology pakken we ook het vergunningentraject mee voor het warmte en koude opslagsysteem (WKO).

Voor de uiteindelijke exploitatie van de duurzame energievoorziening (30 jaar) wordt een energieleverancier geselecteerd die zorgt voor de levering van de comfortproducten en de algehele instandhouding gedurende deze periode. De duurzame energievoorziening wordt verder gecombineerd met zon PV.

Heeft u ook een dergelijk project met een uitdagend vraagstuk? Neem dan zeker contact met ons op. Van plan tot uitvoering, wij zorgen ervoor!