Innovatie-eenvoudig-installeren-warmtepomp-aansluitframe-OSH-Van-Rijsewijk-Comforttechniek.

OSH en Van Rijsewijk Comforttechniek bundelen krachten met Waterkotte en ontwikkelen de Combi Compact warmtepomp. Revolutionair en innovatief!

In Nieuws by One Solution Holland

Ad van Rijsewijk van OSH vertelt: “Ik draai al lange tijd mee in de installatietechniek en ik geloof vanaf het allereerste begin in de warmtepomp. De komst en ontwikkelingen van de warmtepomp heb ik dan ook op de voet gevolgd en ingezet. Binnen OSH ben ik nauw betrokken bij alle aspecten van een project. Zo kwam het ook dat ik mij vreselijk ergerde aan de te lange installatietijd van warmtepompen. Als je een project winstgevend wilt afsluiten moet je zorgen dat je de klus – in dit geval de installatie – op locatie in één dag weet te klaren. Minimale arbeid op locatie betekent minimale faalkosten!”

Wat zorgde dan voor die vertraging bij de installatie?

“Het probleem waren de losse onderdelen van een warmtepomp. In Nederland werken wij het liefst zo efficiënt mogelijk. Losse onderdelen die vergeten zijn en waardoor de installatie van de warmtepomp vertraging oploopt en die het proces onnodig complex maakt. Daar zit niemand op te wachten toch?! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Om die reden hebben OSH en Van Rijsewijk Comforttechniek de krachten gebundeld met Waterkotte en – in tweeënhalf jaar tijd – de Combi Compact warmtepomp ontwikkeld en op de markt gebracht.

Het Duitste Waterkotte is al ruim 50 jaar voorloper als het gaat om warmtepompen. Zij zijn puur en alleen fabrikant van warmtepompen. Het is hun corebusiness. Dat maakt dat ze zichzelf specialist mogen noemen.”

Wat maakt de Waterkotte Combi Compact Warmtepomp zo bijzonder?

“De warmtepomp is speciaal ontwikkeld voor appartementen. Het probleem zat ‘m dus in lange installatietijd door een teveel aan losse onderdelen die het installeren ook nog eens onnodig complex maakt. En bovendien ziet een wirwar van leidingen en onderdelen er niet fraai uit.

Dat hebben wij aangepakt en dat komt allemaal samen in deze modulerende warmtepomp!

De kracht van de installatie zit ‘m in de eenvoud!

  1. De expansievaten voor de bron, het afgiftesysteem en de warmwaterboiler zijn ingebouwd in de warmtepomp. Evenals alle appendages, meet- en regelapparatuur;
  2. Door het innovatieve aansluitframe hoef je nooit meer uit te zoeken welke leiding waar aangesloten moet worden. Je zet het aansluitframe tegen de muur aan en voert de leidingen voor de bron, de verwarming / koeling en het tapwater eenvoudig door de geleiders. Met als resultaat dat de leidingen altijd netjes onder de warmtepomp uit komen, waarna de vloer afgesmeerd kan worden;
  3. Als de vloer droog is haal je het aansluitframe weg zodat je het bij een volgend project opnieuw kunt gebruiken;
  4. De warmtepomp staat op vier verstelbare poten waardoor je de installatie een halve meter van de grond kunt laten komen om op hoogte te brengen boven de leidingen;
  5. Je plaatst vervolgens een rechte koppeling tussen de leidingen en de warmtepomp. De koppelingen worden aangedraaid en de installatie kan worden gevuld;
  6. Vervolgens kun je de elektra-voeding voor de warmtepomp aansluiten, evenals de binnen thermostaat, de weersafhankelijke regeling en de warmtepomp aansluiten voor de inbedrijfstelling;
  7. Het rendement van de warmtepomp is realtime te zien in de app die ontwikkeld is door Waterkotte.

Mede door het innovatieve aansluitframe is het installeren van de warmtepomp een koud kunstje! Kennis en kunde komen samen in dit slimme staaltje techniek.

Nog nooit was de installatie van een warmtepomp zo eenvoudig!

Wil je de Warmtepomp in bedrijf zien en alle ins-and-outs te weten komen? Maak dan nu een afspraak. Wij vertellen er je graag alles over!”

Met warme groet,

Ad van Rijsewijk
Eigenaar OSH