OSH en Eteck!

OSH en Eteck samen sterk in het project ROOT!

ROOT! De naam van het nieuw te bouwen appartementencomplex in Gemeente Eindhoven.

In opdracht van VORM Holding gaat Eteck duurzame warmte, koude en warmtapwater leveren aan de toekomstige bewoners van de 56 koopappartementen. Door het goede isolatieniveau kunnen de woningen worden verwarmd met een lage temperatuurvloerverwarming in combinatie met een gebalanceerde ventilatie. Met deze combinatie wordt een EPC van0 bereikt waarmee het gebouwen Energieneutraal wordt. 

Voor dit project heeft OSH een collectief bronnensysteem, bestaande uit meerdere gesloten bodemlussen met individuele combi warmtepompen uitgewerkt:

Onder en naast het gebouw worden deze gesloten lussen tot een diepte van 80 meter aangebracht. De exacte hoeveelheid lussen wordt bepaald op basis van de energieberekeningen, warmteverliesberekening en effecten- interferentie-studie. Door deze onderzoeken weten we zeker dat de juiste hoeveelheden energie uit de bodem gehaald kan worden en dat men jaren lang kan profiteren van een goed werkend warmte en koude opslagsysteem. In samenwerking met WKO Nederland worden Eteck en VROM volledig ontzorgt bij het verkrijgen van de vergunning  en goedkeuring voor het warmte koude opslag systeem.

Ieder appartement wordt vervolgens, door middel van een zo geheten 2-pijps bronaansluiting, aangesloten op de collectieven stijgleiding van de gesloten bodem lussen. In de appartementen komt vervolgens een combi-warmtepompen van Waterkotte die de verwarming, koeling en warmtapwater van de appartementen verzorgt. De waterkotte Ecotouch Ai1 Compact heeft als voornaamste voordeel dat hij slechts 40 cm diep is, daardoor is hij ideaal toepasbaar in de technische ruimtes van appartementen. In de machine zit ook een buffer voor het warm tapwater al verwerkt. Met andere woorden deze warmtepomp bereikt  maximale efficiëntie met minimale ruimte in de vermogensklasse 1 – 4 kW. Meer over deze machine vindt je op:

Waterkotte Ecotouch Ai1 Compact 


ROOT krijgt een natuurlijke uitstraling waarbij de gevels, leef galerij en balkons volledig in hout worden uitgevoerd.
Een natuurlijke uitstraling met duurzaamheid.

Bent u ook benieuwd wat OSH B.V. voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op via: Info@oshbv.nl om de mogelijkheden/wensen te bespreken of om een afspraak te maken om een kijkje te komen nemen in ons belevingscentrum te Zaltbommel.

Ik wil advies over de beste keuze voor mijn project


0/0