OSH bezoekt ISH te Frankfurt

Dit zijn de nieuwe innovaties van onze leveranciers

 

Op 17 maart 2023 zijn twee medewerkers van OSH naar de ISH in Frankfurt geweest.

Hier zijn de verschillende leveranciers van OSH bezocht waar veel interessante innovaties zijn gelanceerd.

Onderstaand een korte omschrijving van de innovaties die de komende maanden worden doorgevoerd bij onze leveranciers. Zo hoeft u niet helemaal naar Frankfurt te reizen en bent u toch op de hoogte.

 

Värmebaronen:

Värmebaronen stond met hun volledige assortiment elektrische-ketels op de beurs. De innovaties van de ketels richt zich met name op gemak voor de installateur en gebruiker.

Zo zijn de nieuwe E-ketels, die vanaf oktober geleverd worden: makkelijker te instaleren, eenvoudiger in bedrijf te stellen, is de PEC beveiliging verbeterd en kan men de nieuwe ketel gemakkelijker uitlezen.
 

  • Installatiegemak;

De invoer van de aansluitingskabel(s) naar de E-ketels is sterk vereenvoudigd. Door een modificatie van de behuizing, waarbij de bovenzijde gedemonteerd kan worden kunnen de kabels met aanzienlijk minder moeite aangesloten worden. Hiermee is het doorvoeren van de zware elektra kabels in relatief kleine gaten verleden tijd. 
 

  • Bedieningsgemak;

Vanaf het najaar worden en E-ketels voorzien van een Touch display. Hiermee is het veel makkelijker om door de verschillende menu’s te lopen. Tevens kan men hiermee de inbedrijfstelling sneller doorlopen en zijn de huidige waardes zoals interne tempartuur en vermogen makkelijker af te lezen.
 

  • Monitoringsgemak;

Door het toepassen van een nieuw PCB zijn er nu ook mogelijkheden om de E-ketels aan te sluiten met een UTP kabel. Door middel van een IP adres is het vervolgens mogelijk om op afstand de regelaar van de E-ketel te benaderen. Hierdoor is monitoring op afstand mogelijk geworden.

  • Beveiligingsgemak;

De E-ketels zijn al standaard uitgerust met veel veiligheden zoals onderdruk en overdruk pressostaten, sensoren voor oververhitting en water niveau. De huidige ketels zijn ook voorzien van een PEC-meter die aardingsfouten detecteert.

In het verleden is echter gebleken dat deze sensor ook aardingsfouten detecteren die buiten de E-ketel ontstaan. Daarom is er nu gekozen voor een nieuwe beveiligingsmethodiek waarbij het elektra verbruik gemeten wordt en vergeleken wordt met het te verwachten verbruik.

De E-ketel wordt dus niet anders, maar er zijn ruim voldoende  optimalisaties doorgevoerd waardoor de E-ketels nog beter toepasbaar zijn.

 

Waterkotte:

Op de stand van Waterkotte werd al snel duidelijk dat de stap naar koude middelen met een laag GWP en natuurlijke koude middel aanstaand is. Het vertrouwde assortiment woning en kleine utiliteiten warmtepompen wordt volledig in een nieuw jasje gestoken. De exacte releasedatum van onderstaande machines is nog niet duidelijk. Maar ze komen er aan!
 

Voor de lucht-water warmtepompen wordt er tot 12 kW gewerkt met propaan. Voor de grote vermogens is er nu gekozen voor het R32 koude middel. De bedieningssoftware in de machines blijft het vertrouwde Touchscreen met duidelijke en overzichtelijke pictogrammen. Opvallend is verder dat de monoblock oplossingen weer zijn toegevoegd aan het assortiment.

Wat ons betreft mooie stappen om ook in de toekomst efficiëntie in haar mooiste vorm te leveren. De nieuwe types zullen bestaan uit;

 

Ook voor de warmtepompen die aangesloten zijn op bronnen zoals warmte-koude opslag, PV-t of gesloten bronnen is de stap naar duurzame koude middelen gezet. Met name de GeoCube met propaan R290 lijkt een mooie oplossing voor de toekomst.  Door het propaan buiten het gebouw te houden, kan men zonder al te veel aanpassingen tot wel 19 KW warmte leveren. De nieuwe types zullen bestaan uit; 

 

Tipje van de sluier, nieuw leverancier Qvantum:

Naast bezoeken aan bestaande leveranciers is er ook gezocht naar uitbreiding van ons warmtepomp assortiment.

Het Zweedse warmtepompbedrijf Qvantum, heeft op de ISH in Frankfurt: de Duitse ISH Design Plus Award ontvangen voor zijn gloednieuwe compacte warmtepomp voor appartementen.

Naast perfecte warmtepompen voor de woningbouw levert Qvantum ook prachtige machines voor de utiliteitsbouw. Met name de innovatie op het gebied van software en product ontwikkeling past dit perfect bij de visie, missie en strategie van OSH. Lees meer hierover via deze link: https://www.oshbv.nl/nieuws/osh-tekent-contract-met-qvantum

 

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met onze sales engineers, Kaz Collé, Jeffery van Dijk en Mark Welle. Of via de onderstaande link:

Neem contact op met OSH

 

0/0