Eerste grote opdracht voor OSH bij Europarcs

In Nieuws by One Solution Holland

In opdracht van Europarcs gaat OSH bv zorgdragen voor het verduurzamen van 34 eco villa’s in het project park Zuiderzee in Biddinghuizen. In dit project verzorgt OSH de advisering, engineering en de complete levering van de WKO systemen inclusief de directievoering. Dit bestaande vakantiepark wordt verder uitgebreid met deze luxe koopwoningen.

De eco villa’s die gebouwd zullen worden variëren in grootte, maar de luxe is in iedere villa ongekend. Aan ruimte en comfort is er geen gebrek. Er worden 10- en 12 persoons villa’s gebouwd. De 10 persoons villa’s beschikken over 2 badkamers en de 12 persoons villa beschikt over maar liefst 3 badkamers.

Technische aspecten
Duurzaam verwarmen en koelen is iets wat centraal staat in dit project. Door middel van een gesloten bronsysteem met een dieptevan 173 meter wordt er gezorgd voor de levering van warmte, koude en warmwater. De villa’s worden voorzien van een Waterkotte warmtepomp type EcoTouch 5005.5 Ai NC, en een extern voorraadvat van 300 liter of 500 liter.

De vloerverwarmingsinstallatie is geen standaard installatie. De villa’s krijgen een vloerverwarming/ koelinstallatie die standaard in aluminium platen is gelegd zodat de warmte snel en goed verdeeld wordt in de gehele villa. Op de bovenverdieping worden convectoren geplaatst en de badkamers worden voorzien van vloerverwarming in combinatie met een decorradiatoren. De convectoren die gebruikt zijn kunnen verwarmen en koelen en zijn per ruimte te regelen. OSH heeft voor zowel het vloerverwarming/koeling systeem en de verwarming/koeling convectoren gekozen voor het top merk Vasco.

De start bouw van de eerste villa’s was in eind april, ze worden kort achter elkaar gebouwd dus de verwachting is dat zij dit jaar nog klaar zijn. Europarcs wil met dit project voorloper zijn in gasloze luxe vakantieresorts en inzetten op energiebesparing en CO2 reductie.