Ingenieursbureau

Ons team van WKO & exploitatiespecialisten staat voor je klaar.

De werkwijze van OSH

De werkwijze van OSH bestaat uit een aantal stappen. We nemen je graag even mee in het proces:

Allereerst stellen we samen met onze opdrachtgevers en architecten gezamenlijk een programma van eisen op voor een project.

Vervolgens maken we een uitgebreide studie van het project en de bodem en kiezen we welke mogelijke energieconcepten aan de eisen van de opdrachtgever zouden kunnen voldoen.

Die concepten worden uitgewerkt in calculaties om daarna het beste installatieconcept met de opdrachtgever te bespreken.

Als de opdrachtgever met het voorgestelde concept akkoord gaat, gaan we over tot het maken van een bestek. Ook starten we de engineering op met de bijbehorende 3D-tekenwerkzaamheden en wordt de vergunningsaanvraag in werking gezet.

Tenslotte doen we - op verzoek van de opdrachtgever - de aanbesteding voor het installeren van de WKO-installatie en de aanbesteding voor de energie exploitatie. 

Met onze jarenlange ervaring is dit stappenplan voor ons inmiddels een ABC'tje geworden. OSH vindt het vanzelfsprekend om op deze manier te werk te gaan en dat levert ook iedere keer weer het beste resultaat op.

Wat OSH voor jouw project kan betekenen:

 • Uitwerken en verzorgen van energie studies
 • Uitwerken en verzorgen van bestekken
 • Verzorgen van Engineering
 • Verzorgen van tekenwerkzaamheden
 • Verzorgen van energie exploitaties
 • Het uitschrijven van tenders ten behoeve van energie exploitaties
 • Het verzorgen en uitwerken van innovaties van duurzame energiesystemen

Slimme software droge koelers

Als je betrokken bent bij het ontwerpen of engineeren van droogkoelsystemen, ben je waarschijnlijk op de hoogte van de complexiteit die gepaard gaat met het berekenen van de prestaties en capaciteit van droogkoelers. Om het ontwerpproces te stroomlijnen en de nauwkeurigheid te waarborgen, heeft Alfa Lu-Ve een softwaretool ontwikkeld die de berekening van de prestaties van droogkoelers vereenvoudigen.

Naast het vereenvoudigen van het berekeningsproces, kan droogkoelersoftware ook een reeks andere voordelen bieden. Zo kan het helpen om potentiële problemen of kwesties met het ontwerp te identificeren, zoals stroomonbalans of ongelijke verdeling van koelwater. Het kan ook worden gebruikt om verschillende bedrijfsscenario's te simuleren, zoals veranderingen in omgevingstemperatuur of vochtigheid, en om de impact van deze veranderingen op de prestaties van het systeem te evalueren.

Klinkt dit interessant voor je. Via de onderstaande link kom je terrecht bij de software, creeëer een account en ga aan de slag!

Link naar slimme software droge koelers

Slimme software platenwarmtewisselaars

Lange levertijden zijn vanaf nu verleden tijd! Door het Fast track systeem van Alfa Laval kunnen warmte wisselaars binnen enkele dagen geleverd worden. Dit wordt gerealiseerd door de standaardisatie van de platen wisselaars. Daarnaast kunt u - met slechts enkele klikken - zelf de juiste platenwarmtewisselaar voor uw project selecteren.

Fast Track is een gebruiksvriendelijke tool om u te helpen de best passende oplossing voor uw toepassing te selecteren. Met de expertise van tientallen jaren ervaring in warmteoverdracht biedt Alfa Laval u een snelle tool aan om uw product eenvoudig te selecteren en te bestellen. Wat houdt u tegen, probeer het nu! De technische gegevens en de daarbij horende documentatie worden hierin ook weergegeven.

Link naar fasttrack

Slimme software Qvantum warmtepompen

Qvantum heeft een warmtepomptool ontwikkeld om de juiste oplossing voor uw project te kunnen berekenen. Deze software staat nog in concept maar de release zal binnenkort plaatsvinden. Met de tool kan je onder andere:

 • Datagedreven digitaal ontwerp 
 • Snel en gemakkelijk te ontwerpen 
 • Automatisch gegenereerde stroomdiagrammen 
 • Hoogwaardige controle 
 • Warmtepompselectietool 
 • Schaalbaar naar wereldwijde markten

Link naar de Qvantum tool

Meer weten over OSH?

De engineers van OSH hebben voor alle all electric systemen een oplossing. Daag ons uit en maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Ik heb een uitdaging voor je, OSH!